FIRST® LEGO® League Albania

Rreth Nesh

Çfarë është FIRST® LEGO® League?

FIRST® LEGO® League prezanton shkencën, teknologjinë, inxhinierinë dhe matematikën (STEM) për fëmijët e moshave 4-16* nëpërmjet të mësuarit praktik dhe argëtues. Pjesëmarrësit fitojnë përvojë në botën reale të zgjidhjes së problemeve përmes një programi të drejtuar global robotike, duke ndihmuar studentët dhe mësuesit e sotëm të ndërtojnë një të ardhme më të mirë së bashku.

Tre divizionet tona frymëzojnë të rinjtë të eksperimentojnë dhe të rritin aftësitë e tyre të të menduarit kritik, kodimit dhe dizajnimit përmes të mësuarit praktik STEM dhe robotikës.

FIRST po frymëzon breza të qytetarëve në mbarë globin dhe i ndihmon ata të kuptojnë fuqinë e tyre për të ndërtuar një të ardhme më të mirë

0 +
Pjesëmarrës
0 +
Shtete
0 +
Evente

Pse të merrni pjesë në FIRST® LEGO® League?

Liga FIRST® LEGO® udhëzon të rinjtë në mësimin dhe zbulimin e STEM që në moshë të hershme. Nga Discover, Explore dhe më pas Challenge, studentët mësojnë bazat e STEAM dhe zbatojnë aftësitë e tyre në një garë emocionuese ku kultivojnë zakone të të mësuarit, vetëbesimit dhe punës në grup.

Çdo sezon i FIRST® LEGO® League përfundon me një panair ku ekipet prezantojnë atë që kanë mësuar dhe shpikur, dhe në grupmoshat më të rritura, konkurrojnë me robotët e tyre. Disa ekipe kualifikohen për garat botërore ku garojnë ekipe nga e gjithë bota.

Tre divizionet tona frymëzojnë të rinjtë të eksperimentojnë dhe të rritin aftësitë e tyre të të menduarit kritik, kodimit dhe dizajnimit përmes të mësuarit praktik STEM dhe robotikës.

Si mund të merrni pjesë?

Liga FIRST ® LEGO® u jep mundësinë të gjithë nxënësve të kopshteve, shkollave fillore, 9 – vjeçare dhe të mesme (4 – 16 vjeç) të punojnë si ekip dhe të zgjidhin një problem të përbashkët. Interesi i vërtetë në FIRST ® LEGO® League është se të gjitha aftësitë, teknike dhe jo-teknike, janë të mirëseardhura dhe të dobishme. Trajnerët e të rriturve i udhëzojnë studentët të kultivojnë aftësitë e shekullit të 21-të duke ndërtuar vetëbesim në një mjedis gjithëpërfshirës dhe mbështetës.

Ekipi Individual

Eksploroni sfidat reale shkencore dhe prezantoni parimet e kodimit dhe krijimit të robotëve duke përdorur materialet e trajnimit LEGO®.

Paketa e klasave

Një opsion zbatimi për klasat ose programet pas shkollës. Paketa e klasave u ofron mësuesve dhe komuniteteve përvoja mësimore fleksibël dhe me cilësi të lartë për studentët. Organizoni FLL tuaj, me Challenge, Explore ose Discover.

Kategoritë e FIRST® LEGO® League

Toddlers - Toddlers

Ky program prezantues argëtues STEM rindez kureshtjen natyrale të studentëve të rinj dhe ndërton zakonet e tyre të të mësuarit me aktivitete praktike në klasë dhe në shtëpi duke përdorur tullat LEGO® DUPLO®. Secili grup përbëhet nga 2-4 anëtarë.

A '- D' Primary

Në FLL Explore, grupet e studentëve të moshës 6-10 vjeç fokusohen në bazat e inxhinierisë ndërsa eksplorojnë problemet e botës reale, mësojnë të dizajnojnë, programojnë dhe krijojnë zgjidhje unike të ndërtuara me tulla LEGO, të mundësuara nga LEGO® Education WeDo 2.0. Secili grup përbëhet nga 2-6 anëtarë.

5th Primary - 2nd Lyceum

Konkurrenca miqësore është në qendër të Sfidës së Ligës FIRST® LEGO®, ndërsa grupe të rinjsh 9-16 vjeç hulumtojnë, zgjidhin, kodojnë dhe inxhinierojnë - ndërtojnë dhe programojnë një robot LEGO për të lundruar në misionet e një lodre robotike. Secili grup përbëhet nga 2-10 anëtarë.

Partnerët Tanë

Të gjitha të drejtat e rezervuara © 2022 - FIRST®️ LEGO®️ League Albania